Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie ma czasu na gotowanie obiadu można na szybko przyrządzić takie właśnie placki z gotowanych ziemniaków dodając do nich starty ser żółty. Są smaczne. Można je zajadać solo, można z maślanką lub kefirem, a gdy mamy więcej czasu warto do nich przyrządzić sos pieczarkowy.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13435
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13435
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub też zaraz po ugotowaniu ugniatamy łyżką do puree
Do ostudzonych ziemniaków dodajemy starty ser i jajko oraz mąkę
Całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy
Z ciasta formujmy kulki, obtaczamy w tartej bułce, a następnie spłaszczamy w dłoniach
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim placki z obu stron do ładnego zrumienienia
Podajemy z kefirem lub maślanką, sosem pieczarkowym, solo lub z ulubioną surówką