Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z drobiu"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 194
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 194
Składniki
Filety z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem posiekać na małe kawałki.
Jajka roztrzepać widelcem. Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą. Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić. Pieczarki umyć, oczyścić, osączyć i również pokroić w drobną kosteczkę.
Mięso, cebulę, czosnek, pieczarki i roztrzepane jaja połączyć z majonezem. Dodać mąkę ziemniaczaną, doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Nakładać łyżką małe placuszki na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z obu stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, udekorować listkami bazylii.
ok. 45 minut
Do placków drobiowych znakomicie pasują sosy pomidorowe z dodatkami, np. z dużą ilością ziół, czosnkiem lub papryką.Źródło: Twoje Imperium