Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Kuchnia węgierska słynie z pikantnych smaków. Przeważają w niej papryki słodkie, ostre. Dzisiaj częstuję Was plackami ziemniaczanymi po węgiersku. Najważniejszy w tym przepisie jest sos. Musi być bardzo wyrazisty w smaku i lekko grzać podniebienie :).
przepis na placki; 5 surowych ziemniaków należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać dwa surowe jaja, 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz, paprykę słodką, kilka łyżek mąki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przepis na gulasz; 1/2 kg mięsa (u mnie drobiowe) 2 cebule czerwone, 2 ząbki czosnku, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, papryka ostra (chili) papryka słodka. Papryka surowa pokrojona. Mięso dusimy z przyprawami. Pod koniec dodajemy cebulę pokrojoną w paski i paprykę.