Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki pieczarkowo-serowe"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 301
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5011
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 301
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5011
Składniki
Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ser zetrzeć na tej samej tarce. Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidora pokroić (drugiego zostawić do dekoracji).
Cebulę zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać. Dodać pieczarki, ser, wędlinę, pomidora i cebulę. Wymieszać.
Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną. Dodawać po trochu do masy jajecznej i mieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzać olej. Nakładać małe placuszki i smażyć na rumiano z obu stron. Danie podawać na liściach sałaty z kilkoma grubo pokrojonymi plastrami odłożonego pomidora.
Placki z tartym serem najlepiej smażyć na głębokim i mocno rozgrzanym tłuszczu. Zapobiega to wypływaniu sera.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium