Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą alternatywę. Co powiesz na połączenie kukurydzy, sera żółtego i warzyw? Zobacz przepis na placki kukurydziane, które świetnie sprawdzą się na ciepłą kolację, a także jako dodatek do sałatki czy surówki. Przygotowuj je na bieżąco, aby jeść ciepłe i chrupiące.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Zacznij od przygotowania farszu. Odlej kukurydzę z zalewy i umieść ją w średniej wielkości misce.
Cebulę obierz, a następnie posiekaj w drobną kostkę. Dodaj do kukurydzy.
Paprykę obierz z gniazd nasiennych, a następnie pokrój drobno. Dorzuć do wcześniej przygotowanych składników.
Jeśli używasz sera w kostce, zetrzyj go na tarce o grubych oczkach. Dodaj do składników.
Teraz wymieszaj w małej misce mąkę z jajkiem, energicznie mieszając. Zalej masą warzywa, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Posiekaj bazylię drobno, a następnie dodaj do masy. Wszystko wymieszaj w taki sposób, aby składniki równomiernie się ułożyły.
Rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu. Nakładaj placki partiami, najlepiej za pomocą łyżki. Smaż tak samo jak placki ziemniaczane, czyli po kilka minut z każdej strony aż do zarumienienia. Podawaj z sałatą, listkami mięty, rukolą lub surówką.