Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka wersja placków ziemniaczanych z dodatkiem sera :-)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z olejem wyłożyć połowę ciasta, rozsmarować na dosyć cienki placek, ułożyć na nim plastry sera i przykryć resztą ciasta. Smażyć na średnim ogniu tak aby placek się nie przypiekł, a usmażył w środku. Gdy spód placka przyrumieni się przewrócić go na drugą stronę i smażyć do zrumienienia. Placek podałam z sosem pomidorowym. Smacznego :-)