Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza ze szpinakiem i jajkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 80
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1728
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 80
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1728
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Składniki
Obierz cebulę i czosnek. Drobno pokrój i następnie podsmaż na oliwie. Zalej śmietaną i odparuj połowę sosu. Odciśnij nadmiar płynu z rozmrożonego szpinaku. Przełóż do sosu śmietanowego, podduś. Dopraw solą, pieprzem i odstaw.
Posmaruj rozmrożony podkład do pizzy przecierem pomidorowym, następnie nałóż na niego warstwę szpinaku.
Zrób cztery wgłębienia w szpinaku, do każdego wbij jajko. Posyp serem. Piecz pizzę w piekarniku nagrzanym do 190°C, dopóki jajka nie zetną się, a podkład nie podpiecze się na złoty kolor.Źródło: TV14