Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dnia 9 lutego odbył się międzynarodowy dzień pizzy.
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 129
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 96
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 454
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24356
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 129
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 96
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 454
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24356
Składniki
Wodę, mleko, drożdże i cukier należy wymieszać w plastykowej misce i odstawić zaczyn do wyrośnięcia. Mąkę przesiać ze solą do osobnego naczynia. Po 15-tu minutach wlać zaczyn do mąki. Wymieszać najpierw drewniana łyżką a następnie ręcznie. Zagnieść ciasto. Jeżeli zajdzie potrzeba, można podsypać mąką. Wyrabiać około 10 minut. Ostawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę i przykryć ściereczką. Po godzinie ciasto krótko wyrobić i uformować kształt koła. Umieścić na blasze. Posmarować keczupem. W czasie, gdy ciasto rośnie przygotować warzywa. Umieścić je na rozgrzanej patelni, podlać wodą i oliwką. Doprawić przyprawami. Gdy zmiękną, jeszcze ciepłe wyłożyć na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170* Piec 30 minut