Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
W podgrzanym mleku rozpuść drożdże i cukier. Odstaw na 15 minut.
Przesiej do miski mąkę, zalej mlekiem, dodaj sól oraz oliwę i zagnieć ciasto.
Ciasto przykryj ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Gdy urośnie, ułóż na blasze wysmarowanej olejem.
Przecier pomidorowy dopraw sola i pieprzem i przyprawą. Podsmaruj spód i podpiec 10 minut w w 225 st. C.
Ułóż na wierzchu szynkę i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Pokrój pizzę na kawałki, przed podaniem posyp umytą i osuszona rukolą.
Z wierzchu posyp wiórkami parmezanu.