Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 166
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 898
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 166
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 898
Składniki
Podgrzej mleko i rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Odstaw na 15 minut.
Do miski wsyp mąkę, zalej mlekiem. Dodaj sól i oliwę. Zagniataj ciasto.
Ciasto odstaw na godzinę.
Jak ciasto wyrośnie ułóż je na blasze wysmarowanej olejem.
Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na oleju.
Wymieszaj z przecierem i posmaruj ciasto.
Posyp startym serem.
Ułóż plasterki szynki i posyp pokrojoną papryką, ogórkiem oraz kukurydzą z puszki.
Piecz 20 minut w 225 st. C.