Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pizzy zbudowane zostało imperium rzymskie.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 115
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 896
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 115
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 896
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
Składniki
drożdże rozmieszać w wodzie (ciepłej) z dodatkiem cukru i łyżki maki - zostawić na 15 minut żeby zaczęło rosnąć
na stolnicy rozsypać mąkę z solą i oliwą i wymieszać z wyrośniętymi drożdżami - wszystko dokładnie zagnieść dodając powoli resztę wody
gotowe ciasto odstawić na 10 minut
ciasto rozwałkować na cienki placek ok 0,5 cm grubości
na cieście rozprowadzić cienką warstwę ketchupu
całość posypać startym serem żółtym i na górze ułożyć plasterki salami
wszystko posypać bazylią i oregano
piec w piekarniku w temperaturze 200''C przez ok 30 minut (+/- 10 minut w zależności od piekarnika)
SMACZNEGO