Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Który mężczyzna oprze się takiemu daniu? Duża ilość kiełbasy, boczku i szynki na mięciutkim cieście, z domowym sosem pomidorowym to jest to :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Składniki
Ciasto Mleko podgrzewamy, wkruszamy do niego drożdże, dodajemy cukier, łyżkę mąki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia (10-15 min.). Następnie wlewamy rozczyn do mąki, dodajemy olej, sól i zagniatamy ciasto (jeżeli jest za twarde możemy dodać ciepłej wody). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia (ok. 50 min.).
Sos pomidorowy Pomidory pozbawiamy skórki, kroimy w kostkę i dusimy na wolnym ogniu ok. 20 min. Dodajemy przetarte ząbki czosnku, drobno posiekane zioła (świeże możemy zastąpić suszonymi - ja dodaję 1 łyżkę ziół), doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.
Z wyrośniętego ciasta formujemy okrągły placek, wykładamy na blachę natłuszczoną olejem. Smarujemy sosem pomidorowym, rozkładamy pokrojoną w plasterki kiełbasę, boczek, szynkę i paprykę pokrojoną w słupki. Posypujemy tartym żółtym serem. Na samej górze rozkładamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego :)