Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza diabelska"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 140
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 41
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 95
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 140
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 41
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę wsyp do miski, zrób na środku wgłębienie, dodaj pokruszone drożdże, szczyptę cukru i zalej dwiema łyżkami ciepłej wody oraz łyżką oliwy. Dosyp sól i wyrób ciasto na gładką masę. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Następnie ciasto rozwałkuj i posmaruj sosem pomidorowym. Rozłóż na nim peperoni, pokrojoną w paski zieloną paprykę, drobno poszatkowaną czuszkę i cebulę oraz pocięte w plastry oczyszczone pieczarki.
Całość posyp startą mozzarellą i upiecz w 250°C.
Czas: 40 min. 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV