Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza delikatna z cieciorką"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Składniki
??Drożdże zasyp cukrem, zalej gorącą wodą, wymieszaj i przykryte ściereczką odstaw na 5 minut. Następnie dodaj olej, sól, mąkę i wyrób ciasto. Po godzinie rozwałkuj je i przełóż na blachę.
Spód pizzy posmaruj równo sosem pomidorowym i posyp startym serem żółtym. Rozłóż na nim odcedzoną cieciorkę konserwową, pokruszoną fetę, plastry marchewki i kiełbasy (najlepiej suszonej).
Piekarnik nastaw na funkcję grzania z dołu i góry. Rozgrzej go do 200°C, po czym wstaw przygotowaną pizzę i piecz ją około pół godziny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax