Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Drożdże mieszamy z cukrem a później z mlekiem i czekamy aż wyrosną.
Jak drożdże wyrosną dodać do ww składników i zagnieść na ciasto,poczekać aż wyrośnie (przykryć ściereczka i postawić w cieple miejsce).
Wyłożyć na blaszkę posmarowana margaryna i posypana bułka tarta.Jak już rozłożymy ciasto na blaszce ponakłuwać je najlepiej widelcem.
Posmarować ketchupem i nakładać wszystkie składniki wg uznania.Piec ok 20-25 min w temp 200 stopni.
Pieczarki i cebule (paprykę )podsmażyć wcześniej.Kontrolować w czasie pieczenia w zależności jakie lubicie ciasto czy mniej spieczone czy bardziej.
Ja podsmazylam pieczarki, cebule i paryke, ale szynke i start ser zolty nalozylam dopiero na koncu. Czyli najpierw posmarowane ciasto keczupem, potem pieczarki z cebula, kukurydza (itp) na to szynka a dopiero na samym koncu ser starty