Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piwna golonka"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Porcje 3. 110 min. Cena 3,80 zł. Kalorie 310 kcal.
Golonki umyj, oprósz solą, pieprzem, papryką. Ułóż mięso w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz 30 minut. Potem podlej piwem.
Piecz godzinę lub dłużej do chwili, gdy mięso będzie miękkie. Sos z pieczenia przelej do rondelka. Zagęść wodą z mąką. Przypraw. Mięso podaj z ziemniakami, polane sosem.
Przepis przysłała Izabela Jęczewska z Inowrocławia</strong>Źródło: Takie jest życie