Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pita śródziemnomorska"
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 172
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 232
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 97
Prosta , szybka i smaczna sałatka z pomidorów i ogórków z chili. Polecam
Odsłon: 2431
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 172
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 232
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 97
Prosta , szybka i smaczna sałatka z pomidorów i ogórków z chili. Polecam
Odsłon: 2431
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, wytnij gniazdo nasienne, a resztę pokrój w paseczki. Pomidory przekrój, wytnij środek, a miąższ pokrój w półksiężyce.
Cebulki dymki obierz i pokrój na kawałki. Ogórek dobrze umyj i pokrój (nie obierając) razem z rzodkiewką w plasterki. Sałatę porwij na kawałki do misy. Dodaj garść listków rukoli, pokrojone warzywa i dobrze wymieszaj. Ser pokrój w paski. Rozgrzej patelnię z łyżką oliwy i szybko przyrumień na nim ser.
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą, listkami tymianku, pokrojoną pietruszką, solą i pieprzem. Sosem zalej sałatkę. Chlebki pita przetnij na połowę, tak by powstały cztery kieszonki.
Pity napełnij sałatką poprzetykaną kawałkami smażonego sera.
Czas przygotowania: 25 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień