Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mimo tego, że jego przygotowanie pochłania wiele czasu, warte jest skosztowania. Interesujący smak zaciekawi każdego smakosza.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 64
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 64
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Nerki pokrój na osiem szerokich plastrów. Zalej wodą lub mlekiem i odstaw na 2 godziny. Następnie wyjmij, osusz. Oprósz przyprawami i mąką. Wkładaj na rozgrzany olej, usmaż z obu stron. 2. Bułki posmaruj masłem, zrumień. Cienko posmaruj pasztetem. Bułki umieść w żaroodpornym naczyniu. Przykryj nerkami. 3. Jajka wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. 4. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na 8 kawałków. Ułóż na nerkach. Przykryj pianą z białek. Zapiekaj około 15 minut w temp. 175°C. Udekoruj. Czas przygotowania: 3 godziny i 15 minut. Wartość kaloryczna 1 porcji: 440 kcal.
Bułki posmaruj masłem, zrumień. Cienko posmaruj pasztetem. Bułki umieść w żaroodpornym naczyniu. Przykryj nerkami. Jajka wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na 8 kawałków. Ułóż na nerkach. Przykryj pianą z białek. Zapiekaj około 15 minut w temp. 175°C. Udekoruj.