Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piramidki pieczarkowe na grzankach"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Pieczarki namocz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie wyszoruj i osusz. Odetnij nóżki, wydrąż i oprósz solą. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Pomidory sparz, obierz ze skóry. Jeden pokrój w drobną kostkę razem z papryką, pozostałe w ósemki. Cebulę poszatkuj, seler naciowy potnij w plastry. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
Warzywa (poza ósemkami pomidora) umieść w misce, odrobinę odłóż do dekoracji. Dosyp szczyptę soli, pieprzu, paprykę i zioła prowansalskie. Dodaj majonez połączony z gęstym jogurtem naturalnym.
Całość wymieszaj, po czym nałóż do wydrążonych pieczarek.
Chleb podsmaż na oleju lub upiecz w tosterze. Umieść na nim nafaszerowane grzyby. Obok rozłóż pozostawione warzywa.Źródło: Kurier TV