Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny placek z włoską kapustą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj. Pieczone mięso pokrój w kosteczkę. W garnku rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebule, usmaż je na szklisto. Dołóż kapustę oraz mięso. Duś pod przykryciem 15 minut. Pod koniec dodaj bulion, sól i pieprz.
Z mąki, mleka, 6 jajek, proszku, twarogu i pozostałego oleju zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na cienki placek. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Spód posyp tartą bułką. Kapustę z mięsem osącz. Wymieszaj ze śmietaną oraz 2 jajkami. Przełóż do formy. Posyp startym żółtym serem.
Piecz godzinę w temperaturze 175 st.
ok. 2 godz., 1 porcja zawiera ok. 520 kcal. Ok. 3 zł za porcjęŹródło: Tina