Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny omlet z ryżem"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 359
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 359
Składniki
Ryż gotujemy według porady na opakowaniu, w osolonej wodzie, na sypko. Odcedzamy i odstawiamy, aby wystygł.
Jajka łączymy w garnku z żółtym serem, bułką tartą i wszystkimi suszonymi ziołami. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Dodajemy zimny ryż i bardzo dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Na masło wylewamy połowę masy jajecznej. Patelnię przykrywamy, omlet smażymy na małym ogniu. Po usmażeniu dekorujemy pomidorami i połową posiekanego drobno szczypiorku.
Wszystkie czynności powtarzamy, aby powstał drugi omlet.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 3,30 złŹródło: Rewia