Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swoja ostrość zawdzięcza czerwonej paście curry z papryczek chilli.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 112
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 112
Składniki
Udka z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie Na głębokiej patelni smażymy na oleju posiekaną cebulę. Dolewamy wywar, w którym gotowały się udka. Dokładamy pastę curry, sos sojowy, poszatkowana paprykę, orzeszki ziemne, przekrojone na pół kasztany wodne. Dusimy pod przykryciem ok. 3 minuty. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeżeli potrzeba, dolewamy więcej wywaru. Gotujemy wszystko razem kilka minut, mieszając. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i wylewamy na nie składniki z patelni. Pieczemy bez przykrycia 20 minut 180* w naczyniu żaroodpornym.