Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny krem z dyni z dodatkiem chilli"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 438
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85660
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 438
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85660
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Rozgrzej na dużej patelni oliwę i dorzuć pokrojoną cebulę. Smaż ją, aż zrobi się lekko złota. Następnie dodaj 2 łyżki pasty chilli, pokrojoną w kostkę dynię, wlej 400 ml mleka kokosowego i bulion. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut pod przykryciem. Kiedy całość będzie gotowa, zdejmij ją z gazu i poczekaj, aż lekko przestygnie.
Zmiksuj zupę na kremową masę. Do kremu dyniowego dodaj posiekaną bazylię, dopraw. Podgrzewaj jeszcze chwilę.
Podawaj krem ozdobiony kleksem mleka kokosowego, posypany płatkami chilli i listkami bazylii.Źródło: Olivia