Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny gulasz z grzybami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 35
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 35
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Składniki
W wysokim garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć drobno pokrojone cebule i zrumień je. Oczyść wołowinę, usuń błony i pokrój mięso w większą kostkę. Podsmaż ze wszystkich stron w innym garnku na rozgrzanej oliwie. Następnie przełóż do cebuli, wlej trochę wody i podduś.
Wrzuć posiekany czosnek i papryczkę chili. Dodaj przecier pomidorowy, sól, pieprz i kminek. Całość zalej wodą i duś na wolnym ogniu. Rozmrożone grzyby podsmaż na maśle i dodaj do gulaszu. Wszystko razem gotuj do miękkości. Dopraw do smaku tymiankiem i oregano.
Ugotowane ziemniaki obierz i zmiel. Dodaj jajko, sól i mąkę. Zagnieć elastyczne, nieklejące ciasto. Następnie uformuj wąskie, długie wałki. Pokrój je na małe kawałki i za pomocą widelca uformuj kluski. W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć kopytka i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię.Źródło: Na żywo