Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysokobiałkowe pikantne wegetariańskie skrzydełka, świetna zdrowsza alternatywa dla skrzydełek z kurczaka
Piekarnik, miska
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2534
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 274
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2534
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 274
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 200°C, wykładamy papierem do pieczenia.
Kotlety sojowe gotujemy w posolonym wrzątku przez ok. 10 minut
W międzyczasie kruszymy płatki kukurydziane i łączymy z drożdżowymi
Tworzymy marynatę mieszając wszystko razem.
Kotlety sojowe odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Kroimy w skrzydełka i mieszamy w marynacie. Następnie przykrywamy w panierce z płatków i wykładamy na blachę. Pieczemy 20 minut.
Glazurę tworzymy mieszając oba składniki razem i smarujemy nią skrzydełka