Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne kotleciki"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 123
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 123
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso przełóż do miski. Dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Natkę opłucz, osusz. 2-3 gałązki odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Chili pozbaw pesteczek, pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa razem z posiekaną natką.
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Masę dopraw startym imbirem, cynamonem, solą i pieprzem. Wyrób, uformuj małe kotleciki. Ułóż je na blasze. Piecz w 180 st. 30 min.
porcji, czas 45 min; porcja – 240 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety