Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne kopytka"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 44
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7203
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 44
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7203
Składniki
Do dzień wcześniej ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, jaja i oliwę. Doprawić papryką i pieprzem, wyrobić ciasto.
Na stolnicy uformować wałek z ciasta o grubości 1,5 cm. Kroić nożem ukośne kluski. Wrzucać partiami do wrzącej wody, delikatnie mieszać. Gdy wypłyną, gotować jeszcze 2 minuty.
Ugotowane kluski wyjmować łyżką cedzakową. podawać z sosem i surówkami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień