Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne ćwiartki ogórkowe"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 934
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 934
Składniki
Nazywam je meksykańskimi, ze względu na dodatek chili. Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ogórki umyj, osusz, pokrój na ćwiartki (jeśli środki są mięsiste, wytnij je). Posyp solą, odstaw na 6 godz.
Czosnek obierz, posiekaj. Z ogórków odlej wodę, posyp chili, dodaj czosnek. Olej zagotuj, polej ogórki. Ocet zagotuj z cukrem, polej ogórki. Odstaw na 12 godzin.
Ogórkami napełnij słoiki, wlej powstałą zalewę (możesz, ale nie musisz pasteryzować 10 minut).
Czas przygotowania 25 min, ilość słoików 500 ml 4, cena za słoik 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie