Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna potrawka z wołowiny"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 721
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2290
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 721
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2290
Składniki
Fasolę umyć, zalać wodą, moczyć przez noc. Następnego dnia przepłukać i ugotować, posolić tuż przed końcem gotowania. Odcedzić. Jeśli nie mamy czasu, można kupić czerwoną fasolę w puszce i przepłukać ją na sitku.
Rozgrzać łyżkę, oleju, zeszklić posiekaną cebulę. Wrzucić mielone mięso i mieszając, przesmażyć. Dodać przeciśnięty czosnek. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Przesmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Kukurydzę przepłukać na sitku i odsączyć.
Do smażonego mięsa z cebulką dodać paprykę. Wlać gorący bulion, przecier pomidorowy i koncentrat oraz dodać odsączoną fasolę i kukurydzę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i chili. Dusić, aż część płynu odparuje. Podawać z chlebem.
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium