Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, ale może popalić w gardełko... wszystko zależy od ciebie:)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Składniki
myjemy piersi z kurczaka i zostawiamy namoczone w osolonej wodzie na kilkanaście min. W tym czasie obieramy jabłka i kroimy je w kostkę (ok. 1,5 na 1,5 cm) piersi kroimy w wąskie paskii i mocno obtaczamy w przyprawach . Mięso wrzucamy na patelnie i smażymy do zarumienienia (można podlać białym wytrawnym winem) wrzucamy na patelnie pokrojone wcześniej jabłka i pozostawiamy pod przykryciem na małym ogniu. Jabłka mają zmięknąć ale nie wolno dopuścić żeby się rozwalały. Na koniec dajemy łyżkę miodu (nie koniecznie) można też dodać sezamu lub rodzynek ... smacznego najważniejsze to to żeby nie przesadzać z dodatkami... to jest kórczak z jabłkami a nie odwrotnie...:p SMACZNEGO