Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mocno ziołowe danie. Gorąco polecam!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1195
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 284
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1195
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 284
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 200 C. Piersi kurczaka umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na dwie części. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem i papryką. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
W misce wymieszać śmietanę, musztardę, miód, bazylię i tymianek. wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać kurczaka. Całość wstawić do piekarnika i piec przez 30-40 minut. Najlepiej podawać z ryżem. !! Smacznego !! ;)