Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna wersja popularnej potrawy,szybko,tanio i ze smakiem :)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7163
Polecam.
Odsłon: 1691
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7163
Polecam.
Odsłon: 1691
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Składniki
Cebulę kroję w kostkę,można w piórka :) Czosnek siekam drobniutko,można przecisnąć przez preskę.
Piersi myje,a następnie osuszam papierowym ręcznikiem,kroję w kostkę.Posypuje przyprawami,tak aby wszystkie kawałki były nimi pokryte.Można wymieszać wszystko np w misce.
Na patelni rozgrzewam olej,podsmażam cebulkę wraz z czosnkiem,tylko do momentu zeszklenia cebuli.Dodaję kurczaka i mieszam wszystkie składniki. Podsmażam kilka minut,po czym dolewam szklankę wody,zmniejszam ogień,przykrywam pokrywką i duszę około 10 minut.
Ryż płucze,zalewam wodą,w tym przypadku na półtorej szklanki ryżu potrzeba trzech szklanek wody.Gotuję według zaleceń producenta.Można użyć ryżu w saszetkach ;)
Gdy ryż jest ugotowany a mięsko miękkie,łącze je ze sobą. Gotowe ;)