Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, szybkie, proste w przygotowaniu
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, obrabiamy i kroimy w drobna kostke. Papryke umyć, i pokroić również w kostke, por w piórka. Pierś podsmażyc na oliwie, dodac papryke, smażyć ja przez chwile razem z kurczakiem. Dodac por- często mieszac. przyprawic solą,pieprzem, i paprykami
Gdy papryka bedzie juz miekka, zmniejszyc ogien pod garnkiem i powoli dodawac smietany, nastepnie kostke rosolowa i przecier, caly czas mieszając Podawać z ryżem
Smacznego