Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu potrawa zajmująca niewiele ponad pół godziny.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w pozycji na płasko na 2-3 filety. Przygotowujemy mix ziół do kurczaka. W misce mieszamy pieprz, sól, curry, zioła i czosnek i mieszamy dokładnie
Kurczaka wkładamy do przypraw i dokładnie wyrabiamy ręką, aby kurczak dokładnie się obtoczył.
Wstawiamy wodę do gotowania makaronu. Wstawiamy patelnię na ogień i kiedy rozgrzany olej, kładziemy kurczaka. W tym czasie kroimy obraną cebulę oraz paprykę,z której wydrążylismy gniazdo.
Kurczaka smażymy z obu stron na patelni, aby zarumienić.
Wyłączamy patelnię, przekładamy kurczaka do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Na olej pozostały że smażenia kurczaka wsypujemy paprykę i cebulę i smażymy aż zmienią kolor.
Wlewamy mleko i mieszamy, następnie dodajemy przyprawę Tandoori i ser. Makaron powinien już być wrzucony na zagotowaną wodę i od czasu możemy zamieszać i zmniejszyć ogień.
Następnie wyłączamy patelnię, gdy rozpuści się ser i możemy dodać majonez.
Kiedy makaron jest już gotowy , można dodać go do sosu i dokładnie wymieszać. Gęstość sosu sami sobie regulujemy. Jeżeli jest za gęsty, można dodać więcej majonezu. Wyłączamy piekarnik,wyjmujemy piersi z kurczaka na bok.
Nakładamy najpierw makaron na talerze, a potem na wierzch kładziemy kurczaka. Można polać kurczaka sosem powstałym z pieczenia. Smacznego.