Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być mięsożercą to naturalna rzecz w świecie ludzi. Więc postanowiłam, że na obiad zrobię pierś z kurczaka w marynacie własnego pomysłu, a dodatkiem będzie ryż i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej. Nie zawiodłam nikogo z domowników, ponieważ było smacznie lekko i zdrowo :)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 242
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1687
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 242
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1687
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
Pierś umyć i wyciąć niepotrzebne części. Następnie dać do miski. Dodać sok z cytryny, wsypać przyprawę oraz zioła i chilli. Zalać to wszystko olejem lub oliwą. Dobrze wymieszać, aby mięso przeszło przyprawami. Nakryć miskę folią aluminiową i włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Na następny dzień, usmażyć mięso na patelni do złotego koloru po obydwu stronach. Podczas smażenia polecam dodać 2 łyżeczki masła, co sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste :) Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką :)