Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na długie pieczenie lub duszenie mięsa? Ten przepis na pierś z kaczki na szybko na pewno Ci się spodoba. To tylko kilka aromatycznych składników oprócz samego mięsa, które na pewno masz w domu. Przygotuj to danie na ciepłą kolację albo obiad.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 515
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 515
Składniki
Piersi z kaczki umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W małej miseczce wymieszaj składniki na marynatę. Każdy płat mięsa posól i popieprz z jednej i z drugiej strony. Delikatnie natnij od strony skórki, najlepiej uzyskując kształt szachownicy. Następnie natrzyj mieszanką aromatycznych składników.
Tak przygotowane piersi z kaczki możesz odstawić na chwilę lub zamarynować dzień wcześniej. Wtedy pozostanie Ci tylko usmażyć mięso.
Na suchej i zimnej patelni ułóż piersi z kaczki tłustą stroną do dołu. Wraz ze wzrostem temperatury, tłuszcz powinien zacząć się wytapiać. Poczekaj, aż dobrze się zarumieni.
Przełóż pierś z kaczki na drugą stronę i smaż jeszcze przez 4-6 minut. Tak przygotowane mięso odstaw na kilka minut, aby odpoczęło. Następnie możesz je pokroić w grubsze lub cieńsze plastry. Mięso możesz udekorować skórką pomarańczową, świeżym rozmarynem albo podać z żurawiną.