Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy spróbowałam tego dania na jednej z rodzinnych imprez. Tak bardzo wszystkim zasmakowała, że na stałe zagościła na naszym stole :)
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Składniki
Mięsko pokroić na kotlety, delikatnie rozbić. Przyprawić ulubionymi przyprawami i ziołami. Brokuły podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Poza sezonem można użyć brokułów mrożonych. Odłożyć kilka małych różyczek brokuła. Resztę ugotowanych i przestudzonych brokułów należy rozdrobnić, najlepiej blenderem, dodać posiekany lub rozgnieciony czosnek, potarty ser żółty, jajko i mąkę ziemniaczaną. Wszystko połączyć na gładką masę. Na mięso położyć całe różyczki brokułów, następnie przykryć pierzynką brokułową, na samej górze zrobić kleksy z majonezu. Mięsko piec w piekarniku ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni. Smacznego!!!