Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podanie kurek z kurczakiem. delikatny smak mięsa połączony z aromatycznymi kurkami.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 121
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 121
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w paski ok. 1 cm. grube. Solę i pieprzę.Cebulę obieram i kroje w kostkę. Kurki dokładnie myję i siekam niezbyt drobno.
Na patelni podsmażam pierś z obu stron i przekładam do garnka.Następnie podsmażam kurki z cebulę i dodaję do piersi. Dolewam ok. 200 ml wody , doprawiam i duszę na małym ogniu 15 minut.
Wlewam śmietanę , wsypuję natkę i mieszam. Duszę jeszcze pod przykryciem ok. 5 minut.Jeżeli sos jest zbyt rzadki można lekko zagęści mąką.