Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie kaczki z ulubionym śmietanowym sosem kurkowym.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4809
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4809
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Składniki
Piersi kaczki umyłem, osuszyłem. Natarłem zmiażdżonym ze szczypta soli czosnkiem oraz świeżo zmielonym pieprzem Oczyściłem dokładnie kurki. Obrałem szalotki, opłukałem je a potem posiekałem. Na patelni rozgrzałem połowę masła, włożyłem mięs. Smażyłem piersi po 5 minut z każdej strony. Na drugiej patelni stopiłem pozostałe masło. Wrzuciłem szalotkę i kurki. Oprószyłem solą i pieprzem. Smażyłem razem 4 minuty, stale mieszając, a następnie zalałem bulionem drobiowym oraz śmietaną. Wymieszałem, na wierzchu ułożyłem podsmażone piersi kaczki. Dusiłem , aż mięso i grzyby zrobiły się wystarczająco miękkie. Przed podanie posypałem posiekaną pietruszką.