Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kaczki faszerowana serem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
<strong> Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>
Odetnij skórę piersi kaczki i tłuste kawałki (skórę zachowaj). Każdy filet rozbij przez folię spożywczą (dość cienko). Posyp z obydwu stron solą, pieprzem i słodką papryką.
Ser solankowy osącz z zalewy, lekko rozgnieć widelcem. Pieczarki obierz, pokrój w drobną kostkę. Podduś na oleju, przypraw do smaku, ostudź.
Filety ułóż obok siebie tak, by lekko zachodziły. Ułóż ser, na nim pieczarki. Ciasno zwiń, owiń w zachowaną skórę, zwiąż sznurkiem. Roladę posmaruj ze wszystkich stron masłem, posyp przyprawami. Ułóż w formie, piecz ok. 50 minut w temp. 180°C, często polewając wytworzonym sosem.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 4,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie