Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś indyka z papryką i natką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Mięso umyj, wytnij w nim głęboką kieszeń. Papryki umyj, 2 rozetnij, usuń pestki, strąki pokrój w kostkę. Natkę posiekaj. Twaróg połącz z musztardą i żółtkiem. Przypraw solą oraz pieprzem. Dodaj natkę i paprykę. Wymieszaj. Kieszeń w mięsie napełnij farszem. Otwór zepnij wykałaczkami. Pieczeń ułóż w brytfance. Stop 2 łyżki masła, polej nim mięso. Piecz 75 minut w temp. 200oC.
Cebule obierz, pokrój na cząstki. Dodaj do mięsa po 45 minutach pieczenia. Wino wymieszaj ze szklanką wody. Podlej mięso ok. 15 minut przed wyjęciem z piekarnika. Pozostałe papryki oczyść, pokrój na cząstki. Marchewki obierz (ew. pozostaw trochę naci), opłucz. Gotuj w osolonym wrzątku. Po 8 minutach dodaj paprykę i groszek. Chwilę gotuj, następnie odcedź, wywar zachowaj.
Przed podaniem warzywa podsmaż na reszcie masła. Wywar wymieszaj ze śmietaną, zagotuj, zagęść zasmażką. Warzywa i sos podawaj do gotowej pieczeni.Źródło: Naj