Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś indyka w krakersach"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Pierś umyj, osusz i pokrój w paski. Posyp solą i pieprzem, a następnie wrzuć do miski i zalej kefirem. Zostaw na noc (im dłużej mięso będzie się moczyć, tym będzie delikatniejsze).
Następnego dnia rozkrusz krakersy w moździerzu i obtocz w nich kawałki indyka.
Przełóż je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 30 minut.
Gotowe danie serwuj z sałatką ze świeżego szpinaku podaną z pestkami granatu i oliwą z oliwek.Źródło: Kurier TV