Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś duszona w porach to z pewnością doskonałe danie na niedzielny obiad:)
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 110
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6620
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5896
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 110
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6620
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5896
Składniki
Mięso umyj i osusz. Natrzyj olejem, solą, pieprzem, majerankiem i oregano, wstaw pod przykryciem na całą noc do lodówki. Następnego dnia przekrój pierś wzdłuż na dwie części, obsmaż je na gorącym oleju ze wszystkich stron. Czosnek i cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na maśle. Pory potnij na dość grube plastry. Ułóż oba kawałki mięsa w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Przykryj warstwą cebuli z czosnkiem i pokrojonymi porami. Na wierzchu połóż wiórki masła.. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekaj 30 min. Około 10 min przed końcem pieczenia posyp mięso star- tym żółtym serem. Podawaj gorące z pieczonymi ziemniakami i świeżą miętą lub natką pietruszki. Smacznego:)