Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki z kapustą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Jeśli używamy ciasta mrożonego, rozmrozić. Kapustę poszatkować i lekko pogotować. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obrać, posiekać. Masło lekko rozgrzać, zeszklić cebulę, wrzucić pieczarki i odparować. Dodać odcedzoną kapustę, wymieszać, doprawić.
Ciasto pokroić na kwadraty, nakładać farsz i zlepiać. Każdy nakłuć kilka razy wykałaczką. Wierzch pierożków posmarować żółtkiem. Piec w 180oC, aż staną się rumiane.Źródło: Twoje Imperium