Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki grzybowe z pieca"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 299
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5008
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 299
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5008
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem, wbić jajka, posolić, wlać 2-3 łyżki wody, szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię aluminiową, włożyć na godzinę do lodówki.
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Włożyć grzyby, smażyć, aż odparują. Dodać jajka, posiekaną natkę i tartą bułkę. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać farsz i zlepiać. Piec 30 minut w temperaturze 190°C.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium