Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki francuskie"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 281
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 281
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Składniki
Są dziecinne proste do zrobienia. Skąd wiem? Poradziła sobie z nimi moja 5-letnia córeczka. Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Ser i kabanosy pokrój w drobną kostkę. Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na 12 równych kwadratów. Na każdy nałóż kleks keczupu, lekko rozsmaruj. Ułóż kostki sera, kabanosów, posyp cebulką prażoną i czosnkiem granulowanym oraz szczyptą oregano. Złóż, formując trójkąty, brzegi mocno zlep.
Pierożki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz na złoty kolor około 20 minut. Najlepsze są na gorąco, podane z keczupem lub sosem czosnkowym. Przed pieczeniem ciasto możesz posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać sezamem.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie