Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki dyniowo-ziołowe"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7177
Polecam.
Odsłon: 1741
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7177
Polecam.
Odsłon: 1741
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Składniki
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Włożyć pokrojoną dynię i piec przez godzinę. Ostudzić, oddzielić od skórki, i rozgnieść miąższ widelcem. Doprawić solą, pieprzem, dodać zioła.
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając tyle wody, ile mąka przyjmie. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać.
Gotować we wrzącej, osolonej wodzie około 7 minut od wypłynięcia. Podawać ze stopionym masłem, szczypiorkiem i parmezanem.
Do farszu z dyni można dodać ugotowaną czerwoną soczewicę lub ciecierzycę – dzięki temu danie będzie bardziej sycące.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium