Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi ziemniaczane z jajkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Ciasto: mąkę, olej i szczyptę soli zagnieć z letnią wodą na gładkie, elastyczne ciasto.
Farsz: ziemniaki i soczewicę zmiel. Jajko pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Razem z jajkiem dodaj do ziemniaków i soczewicy. Wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na każdym ułóż porcję farszu, dokładnie zlep. Pierogi gotuj 4 min w osolonej wodzie. Podawaj polane cebulką z boczkiem.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie