Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin przypieczone na patelni grillowej
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Umieść mąkę w misce. Dodaj sól, a następnie stopniowo dodawaj wodę mieszając łyżką.Następnie przenieś ciasto na stolnicę i wyrabiaj kilka minut aż stanie się gładkie i elastyczne.Rozwałkowac kawałek ciasta na stolnicy, wałkiem . Następnie wykrawac z niego koła, umieszczać w środku farsz i zalepiać.
Okrawki i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Podsmażone dodaj do ziemniaków. Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj, aby smaki się połączyły.Gotowe zlepione pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj. Wyciągnij za pomocą łyżki cedzakowej po około 3 minutach od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Przypiec na patelni grillowej