Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 358
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 171
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 358
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 171
Składniki
Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Pozostawić na sicie, żeby obciekły z soku. Sok wykorzystać do kompotu. W salaterce wiśnie posypać cukrem i mąką ziemniaczaną, przemieszać. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części. Wałkować placki i wykrawać krążki. Na krążki nakładać wiśnie i zalepiać. Gotować w osolonej wodzie do chwili , aż wypłyną, ok 3-4 min Wyjmować na płaski półmisek. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem pudrem. Smacznego.